شاید برای شما نیز سوال باشد که آیا در شستشوی نمای ساختمان نصب صحیح پنجره موثر است و اهمیت دارد یا خیر؟ یا نصب پنجره چه مراحلی دارد؟ حال، برای اینکه افراد در خانه یا محل کار خود احساس راحتی داشته باشند و بتوانند به راحتی کار کنند، باید جزئیات درست و به دقت در جای خود قرار گیرند. به عبارت دیگر، برای ایجاد یک محیط خوشایند، نیازمند دقت و وقت کافی در ساخت و اجرای تک تک اجزای تشکیل دهنده ی آن هستیم.
یکی از اجزایی که می تواند تاثیر مستقیمی بر ایجاد احساس راحتی و آرامش در محیط داشته باشد، پنجره های آن محیط است. در این مطلب، مراحل استانداردی برای نصب پنجره را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مراحل نصب پنجره در ساختمان چگونه است ؟
مراحل نصب پنجره در ساختمان، بسیار ساده است و شما میتوانید با استفاده از ابزارهای مناسب و توجه به این مقاله، این کار را به خوبی انجام بدهید. البته ما پیشنهاد میکنیم که نصب پنجرههای ساختمان را حتما به یک متخصص بسپارید تا به صورت حرفهای این کار را برایتان انجام دهد. مراحل استاندارد نصب پنجره یو پی وی سی عبارتند از:
- آمادهسازی کردن جایگاه نصب پنجره
- مشخص نمودن محل اتصال پنجرهها
- قرار دادن چارچوب
- تزریق فوم
- راهاندازی و نصب شیشه
- رگلاژ
- تحویل
نصب پنجره قبل از گچکاری
آیا به نظر شما نصب پنجره قبل از گچکاری ایده خوبی است؟ خیلی از افراد فکر میکنند که بهتر است پنجرههای ساختمان خود را قبل از گچکاری نصب نمایند. بله درست است؛ بهترین زمان نصب پنجره، در آخر سفت کاری و تمام شدن نصب تاسیسات مکانیکی و پیش از نازک کاری دیوارها میباشد. یعنی این که شما میتوانید بعد از نصب پنجره، دیوارها را گچکاری نمایید و با این کار لبه و باکس اطراف پنجره را آن گونه که تمایل دارید، ایجاد کنید. البته اگر فکر میکنید که ممکن است در زمان گچکاری، به پنجرهها آسیب بزنید و شیشهها را کثیف کنید، میتوانید نصب آنها را به مرحله آخر ساخت ساختمان، یعنی پیش از رنگ دیوار موکول نمایید.
چه نکاتی را در نصب پنجره باید رعایت کنیم؟
در تیترهای بالا مراحل نصب پنجره را بیان کردیم. اما سوال اینجاست که چه نکاتی را در نصب پنجره باید رعایت کنیم؟ به طور کلی، رعایت نکات زیر در زمان راهاندازی هر پنجرهاب حتی نحوه نصب پنجره کشویی ضروری است.
- حتما دقت کنید پنجرهای را انتخاب نمایید که تحمل بار زیاد را در هنگام نصب و بعد از آن در زمان بهرهبرداری داشته باشد.
- لازم است عایقبندی و همچنین درزگیری اطراف پنجرهها به خوبی انجام بشود تا بتوانند عایق صوتی و حرارتی خوبی باشند.
- پیش از کار گذاشتن چارچوب از برابر بودن قطر ضربدری آنها مطمئن شوید.
- در زمان نصب چهارچوب از قرارگیری آن در طرف صحیح از نظر جهت بازشوی آن مطمئن شوید.
- همچنین بعد از نصب باید چند مرتبه امتحان کنید که پنجره به درستی باز و بسته بشود.
- میتوان از ساب فریم در بین دیوار یا حتی هم سطح گچ دیوار استفاده کرد. ساب فریم موجب میشود که پنجرهها تقویت شده و سایز دقیقی برای نصب آنها ایجاد گردد.
- برای نصب کردن پنجرههای دوجداره، میتوانید این تجهیزات را در دهانه سنگ یا سیمان قرار داد. ولی برعکس ساب فریم، این سنگ یا سیمان، قابی تمیز با سایز دقیق برای نصب پنجره ارائه نمیدهد.
- پنجرهها را میبایست با پیچ کافی به دیوار مورد نظر متصل شوند.
- پنجرهها بعد از نصب میبایست کاملا تراز باشند تا از رگلاژ خارج نگردند.
- فاصله خالی در چهار جهت پنجره باید به صورت مناسب تقسیم شده و با تزریق فوم و چسب، کاملا آببندی شوند.
- درزبندی بین ساب فریم و پنجرهها لازم است با فوم پلی یورتان، به همراه چسب سیلیکون انجام گیرد.
مراحل نصب پنجره UPVC
در نصب پنجره دوجداره UPVC، نکات مهمی وجود دارند که رعایت کردن یا حتی نکردن آنها، تاثیر زیادی بر روی کیفیت و عملکرد پنجره دارد. یکی از این نکات، رعایت کردن مراحل شروع کار نصب پنجره upvc است. مراحل نصب و راهاندازی پنجره و درب، به شرح زیر میباشند و برای نصب این تجهیزات ساختمانی انجام دقیق آنها الزامی است.
مرحله اول: آماده سازی کردت محل نصب پنجره
- اگر ساختمان جدید و نوساز است و پنجره برای نخستین بار نصب میشود، سازندگان باید از قبل جایگاه مورد نظر خود را برای نصب آن تدارک دیده باشند. در این محل لازم است یک کلاف فلزی نصب شود تا استحکام بسیار بیشتری در نصب کردن پنجره وجود داشته باشد. البته شما میتوان پنجره UPVC را بدون این کلاف هم نصب کنید، ولی با وجود این قاب، استحکام و همچنین نصب پنجره آسانتر خواهد بود.
- اما اگر بخواهید پنجره UPVC را جایگزین پنجره قدیمی خود کنید، باید پنجره قدیمی را بردارید و تنها قاب آن را باقی بگذارید تا پنجره دوجداره روی آن نصب گردد. برداشتن پنجره قدیمی میبایست با دقت انجام شود، تا به قاب آن آسیبی وارد نشود؛ چون که اگر قاب آسیبی به محل جایگذاری برسد، پنجره جدید به درستی نصب نخواهد شد.
مرحله دوم: تمیز کردن محل نصب
طبیعی است که جایگاه نصب پنجره، دارای کثیفیهای ناشی از مصالح در طول فرآیند ساختمان سازی باشد.
- لازم است پیش از نصب پنجره، چارچوب و همچنین محل نصب آن، از هر نوع آلودگی یا مواد اضافه پاک شود.
- در حالتی که این تمیزکاری صورت نگیرد، نصب پنجره با کیفیت لازم انجام نمیشود و بعد از نصب هم دیگر راهی برای تمیز کردن این محل نیست.
- اگر در قاب پنجره، حفره، برآمدگی یا ضایعاتی وجود دارند، باید به وسیله گچ و سیمان رفع یا تراشیده شوند؛ در غیر این صورت درزگیری و عایقبندی پنجره یو پی وی سی با مشکل مواجه خواهد شد.
مرحله سوم: مشخص کردن جایگاه نصب پیچ اتصال
- معمولا بسته به نوع مصالح استفاده شده در ساختمان، نحوه اتصال پنجره به دیوار متفاوت خواهد بود اما در کل از دو مدل پیچ سرمته یا خودکار یا پیچ بولتکس میتوان استفاده کرد.
- برای دیوار آجری از هر دو مدل پیچ استفاده میشود.
- برای دیوار سیمانی یا بتنی از پیچ بولتکس استفاده میشود اما برای نصب کردن فریم آهنی به پیچ خودکار نیاز است.
مرحله چهارم: تزریق فوم و همچنین چسب سیلکونی
- برای عایقبندی در ابتدا بر روی درزها چسب سیلکونی زده میشود.
- چسب باید به وسیله لیسه کاملا یکنواخت گردد.
- بعد از چسب کاری، برچسب محافظ قاب باید جدا شوند.
- پنجره تقریبا باید یک سانتی متر از دیوار مورد نظر فاصله داشته باشد. این فضا لازم است با فوم پر گردد.
- فوم پلی اورتان، بعد از تزریق حجیم شده و همه منافذ را پر خواهد کرد.
مرحله پنجم: نصب شیشه دوجداره
- بعد از نصب پروفیل پنجره، باید شیشه دوجداره را نصب کرد.
- پیش از نصب لازم است محل اتصال شیشه و همچنین سطح پروفیل تمیز گردد.
- به منظور قرار دادن شیشه بر روی سطح، از تاکوز استفاده خواهد شد.
- شیشه روی تاکوز قرار داده شده و زوار ها نیز جایگذاری میشوند.
ابزار کار مناسب برای نصب پنجره UPVC
برای نصب کردن پنجره UPVC به ابزارهای مناسبی احتیاج است که عبارتند از:
- پیچ و مهره
- دریل
- دستگاه برش
- دستگاه فرز یا اره
- دستکش
- متر
- خط کش
- سطح سنج
- پیچ گوشتی
- چسب پلییورتان
- چسب سیلیکون
- چسب دو طرفه
- زاویه نگار
نصب پنجره دوجداره روی سنگ
در بعضی از پروژه ها به خاطر کم کردن هزینه و افزایش دادن سرعت اجرای کار، معماران اقدام به حذف کردن قاب فلزی در اطراف پنجره مینمایند. سپس قاب پنجره را با استفاده از پیچ به طور مستقیم به سنگ دور پنجره وصل میکنند. در واقع با متصل کردن پنجره یو پی وی سی با پیچ به سنگ (در این جا منظور وصل شدن به قاب فلزی نیست) پس از مدتی، پیچ داخل سنگ فرو میرود و ملات پشت آن را لق میکند. این کار موجب ایرادات زیادی مثل افتادگی، ناگونیا شدن فریم، خارج شدن پنجره از رگلاژ، خروج از هوابندی یا آببندی و غیره میشود.
نصب پنجره دوجداره بدون فریم
نصب پنجره دوجداره بدون فریم، جایگزین خوبی به جای پنجرههای قدیمی هستند. مزایای نصب این پنجرهها عبارت است از:
- عایق حرارتی بهتر
- کاهش نفوذ صدا
- افزایش امنیت
- نصب آسان
انواع پنجره یو پی وی سی
به طور کلی، تنوع درب و پنجره دو جداره UPVC بسیار بالا است و هر کسی میتواند متناسب با نیاز خودش یکی از آنها را انتخاب کند. انواع پنجره UPVC عبارت است از:
- پنجره دوجداره ثابت
- دو جداره تک حالته
- دو جداره دو حالته
- دو جداره کشویی
- دو جداره فرانسوی
- دو جداره کلنگی
- دو جداره دایرهای یا محوری
- دو جداره فولکس واگنی
- مدل سایه بانی
- مدل آکاردئونی
پنجره دوجداره
شاید تجربه کرده باشید که وقتی پنجره بسته است، هیچ صدایی از خارج محیط به گوشتان نمی رسد اما به محض باز کردن پنجره، متوجه می شوید که چقدر صداهای بیرونی شلوغ و پر هیاهو هستند. این اتفاق به دلیل استفاده از پنجره های دوجداره رخ می دهد.
پنجره های دوجداره، پنجره هایی هستند که دارای دو لایه شیشه می باشند و با استفاده از شیشه های ضخیم و پروفیل های آلومینیومی و UPVC، عایق صوتی و حرارتی قوی ایجاد می شود. به همین دلیل، در محیطی که از پنجره های دوجداره استفاده می شود، سکون و آرامش بیشتری برای ساکنان فراهم می شود و یک مزیت خوب دیگری که دارد در ساختمان هایی که از این نوع پنجره ها به کار رفته است شستشوی نما و به عبارتی نماشویی ساختمان بدون دغدغه و نگرانی از این که مشکلی پیش بیاید انجام می شود.
مراحل مراحل کلی نصب پنجره ساختمان
برای نصب پنجره، ابتدا باید محل نصب آماده شود. این مرحله به دو حالت انجام می شود. در حالت اول که ساختمان نوساز است، شرایط اولیه نصب توسط سازندگان فراهم می شود و یک کناف فلزی برای استحکام بیشتر پنجره نصب می شود. در حالت دوم که پنجره های جدید قرار است جایگزین پنجره های قبلی شوند، پنجره های قبلی با دقت برداشته شده و قاب آن ها باقی می ماند.
سپس، چهارچوب پنجره ها باید تمیز شوند. این مرحله در هر دو حالت نوسازی و جایگزینی پنجره ها لازم است تا پنجره ها در نهایت تمیز باشند.
در مرحله بعد، محلی که پیچ های اتصال در آن نصب می شوند، مشخص می شود. انواع مختلف پیچ مصرفی به مصالح به کار برده شده در دیوار بستگی دارد و برای اینکه خروجی کار تمیز باشد، از تراز هم استفاده می شود.
در مرحله بعد، فوم یا چسب تزریق شده و فاصله ی بین چهارچوب آهنی و قاب پنجره پر می شود تا عایق بندی بهتری ایجاد شود. در هنگام شستشو نما ساختمان و نماشویی ساختمان پنجره ها از استحکام بالایی در مقابل آب و مواد شوینده داشته باشند.
در مرحله ششم، پنجره باید رگلاژ شود تا باز و بسته شدن آن به راحتی انجام شود. رگلاژ کردن در واقع کاری است که برای روان و راحت تر باز و بسته شدن پنجره انجام می شود.
در مرحله هفتم و آخر، پس از انجام دقیق تمامی مراحل قبلی، دستگیره های پنجره نصب می شوند. در نهایت، شیشه ها نصب می شوند. این مرحله نیاز به حساسیت و دقت بالایی دارد تا کوچکترین اشتباهی باعث شکستن شیشه نشود.
نکاتی که در هنگام نصب پنجره باید رعایت شود؟
دمای هوا در نصب پنجره، به خصوص پنجره UPVC، بسیار اهمیت دارد. برای نگهداری مناسب پنجره UPVC، دمای مناسب تا قبل از نصب باید بین 5 تا 35 درجه سانتی گراد باشد.
نصب پنجره ها نباید توسط هر شخصی انجام شود و حتما باید توسط نصاب پنجره انجام گیرد. همچنین، نصب نباید در دمای خیلی پایین یا شرایط آب و هوایی بسیار سرد انجام شود.
در خانه های نوساز، بعد از مرحله ی بتونه کاری، مناسب ترین زمان برای نصب پنجره است. همچنین، اندازه گیری ها باید با دقت بالا انجام شوند، زیرا کوچک ترین بی دقتی می تواند در نهایت منجر به خروجی بی کیفیت شود.
وظایف نصاب برای نصب پنجره
نصاب درب و پنجره دوجداره، فردی است که با استفاده از ابزاری همچون پیچ بند و دلر، عملیات نصب پنجره های UPVC و آلومینیوم را انجام می دهد. برای این کار، نیاز است که نصاب پنجره دوجداره UPVC باید تجربه کافی در ساخت و نصب پنجره دوجداره را داشته باشد و برای کسب تخصص، در کارگاه تولیدی پنجره دوجداره UPVC و آلومینیوم کار کرده باشد.
یکی از ویژگی ها و خصوصیات یک نصاب خوب و متخصص در نصب پنجره دقیق و حساسیت بالای او در کار است. اندازه گیری دقیق برای نصب و ساخت درب و پنجره دوجداره، علاوه بر اینکه رگلاژ را تحت شعاع قرار می دهد، باعث ماندگاری پنجره دوجداره می شود.
یک نصاب خوب، باید هنگام نصب پنجره دوجداره، آب بندی و درزگیری را به طور کامل و اصولی انجام دهد و از خروج گرما و صدا جلوگیری کند.
باید هنگام نصب درب و پنجره دوجداره، شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرد تا پنجره در گذر زمان، دچار خمیدگی و شکستگی نشود.
بهترین گزینه و ویژگی برای انتخاب یک پنجره برای نصب
همانطور که در بالا اشاره شد، برای پنجره های UPVC، ضخامت شکاف هوا بین 6 تا 20 میلی متر بهتر است. ضخامت هر شیشه معمولاً 4 میلی متر است، بنابراین ضخامت کلی با شیشه ها بین 14 تا 28 میلی متر خواهد بود. افزایش راندمان عایق بودن پنجره از پنجره ی تک جداره به پنجره ی دو جداره با شکاف هوایی 6 میلی متر، قابل توجه است. افزایش راندمان از شکاف 6 میلی متر تا 12 یا 14 میلی متر نیز خوب است اما افزایش راندمان از 14 میلی متر تا 20 میلی متر، تاثیر چندانی نخواهد داشت.
لازم به ذکر است که افزایش راندمان به صورت خطی نیست؛ به این معنی که دو برابر شدن شکاف عایق، راندمان را دو برابر نمی کند. شرکت های سازنده اغلب پنجره هایی با ضخامت 14 تا 16 میلی متر را طراحی و عرضه می کنند. با این حال، پنجره ی دو جداره با ضخامت 28 میلی متری در بازار بهترین پنجره از لحاظ عایق بودن انرژی است که شکاف هوا 20 میلی متری دارد و هر کدام از شیشه ها دارای ضخامت 4 میلی متری هستند.
کلام پایانی
نصب پنجره و شستشوی نما دو فعالیت مهم در ساختمان است که نیاز به دقت و توجه دارد. برای نصب پنجره، ابتدا باید محل نصب پنجره را با دقت اندازه گیری کرده و سپس پنجره را با توجه به اندازه و نوع آن نصب کرد. در مورد شستشوی نما، باید از مواد مناسب و تکنیک های صحیح استفاده کرده و به دقت از نقاط دور دسترسی نیز مراقبت کرد. همچنین، نماشویی ساختمان نیز باید به صورت دوره ای و با استفاده از تجهیزات مناسب انجام شود تا نما همیشه تمیز و زیبا باقی بماند. در نهایت، برای انجام این فعالیت ها بهتر است از کارشناسان مجرب و متخصص در این زمینه استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بدست آورید.