رولپلاک چیست؟
شاید تا بحال با رولپلاک در جعبه ابزار روبه رو شده باشید، رولپلاک یکی از وسایل اساسی و مهم جعبه ابزار هست که این قطعه کوچک در بسیاری از مکانها از جمله ساختمان دیده میشود. این قطعه با داشتن ظاهری کوچک و پلاستیکی کاربرد فراوانی را به همراه دارد. رولپلاک در جنس های مختلفی مانند پلاستیک، فلز و فیبر تولید میشود. رولپلاک برای اتصال پیچ به سطح ها و دیوارهای شکننده و حساس مناسب است. شاید تابحال برایتان پیش آمده باشد که برای نصب تابلویی به دیوار با استفاده از پیچ، دیوار شما آسیب ببیند و یا استحکام کافی برای اجسام سنگین را نداشته باشد. در اینجاست که رولپلاک بکار می آید و باعث میشود پیچ شما محکمتر در سطوح باقی بماند. در ادامه همراه ما باشید تا شمارا با انواع رولپلاک آشنا کنیم.
رولپلاک ها انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای محیط های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. نصب این قطعات زیاد کار سختی نیست و شما با کمی راهنمایی میتوانید رولپلاک را در دیوارها به اجراع دربیاورید. در صنعت ساختمانی رولپلاکبیشترین استفاده را دارد و شما با کمی دقت متوجه وجود رولپلاک میشوید. اولین رولپلاک در سال 1910 به دست برادران رولینگز در کارخانه ساخت و ساز کوچکی و در شهر بریتانیا ساخته شد.
کاربرد پیچ و رولپلاک در نمای ساختمان چیست؟
نماهای ساختمان و برج هارا اغلب پیچ و مهره میکنند زیراکه از افتادن سنگ ها جلوگیری شود و سنگ نماها شل نشوند و افراد بتوانند که نمای ساختمانها را عوض و یا حتی ترمیم کرد. رولپلاک بیشتر در فاصله ی 50 متری از سنگ نما اجرا میشود. این قطعه برای ثابت ماندن سنگ هایی به عرض 10 سانتی متر و کمتر از آن کاربرد دارد. ساختمانهایی که ارتفاع زیادی دارند مصرف سنگ نماها در آن بیشتر است، بنابراین نصب پیچ و رولپلاک نما در این ساختمانها ضروری میباشد.
نحوه ی نصب پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست
رولپلاک هم به روش با داربست و هم به روش بی داربست نصب میشود و البته که انجام اینکار باید از دقت بالایی برخوردار میباشد. روش نصب بدون داربست یکی از شغل های سخت و خطرناک است که کاربرد بسزایی دارد. روش بدون داربست با طناب انجام میگیرد و بهتر است از طریق بدون داربست رولپلاک نصب شود. پیچ و پلاک کردن سنگ نماها از طریق روش داربست کمی پرهزینه تر از بدون داربست میباشد زیرا که انتقال چوب بستر بر روی داربست میتواند برای شما هزینه ساز و خطرناک باشد. داربست به دلیل داشتن تجهیزات فراوان و جاگیر میتواند مانع تردد افراد شود و همچنین برای همه اماکن مناسب نباشد.
ابتدا سنگ نماها را با استفاده از دریل برقی سوراخ کرده و بعد از اینکه به قسمت سیمانی نما رسیدین دریل را عوض کنید و سوراخ کردن سنگ نما را با دریل چکشی ادامه دهید. پس از سوراخ کردن سنگ نما پیچ و رولپلاک نما را در درون سطح سوراخ شده قرار دهید و در آخر با یک بتونه ی همرنگ سنگ ها پیچ را بپوشانید تا این عمر تاثیری بر روی زیبایی ساختمان نداشته باشد.